Navigation: Forside >> Biografi >> Bibliografi >> Galleri 

Nyheder

"Hyldest til Katla" solgt til Det Danske Kunstindustrimuseum i København.

Klik på billed for større gengivelse !

Jeg havde brug for denne gang at lave et billedtæppe, som var voldsomt i sit udtryk.

Jeg var meget vred i dagene, da jeg arbejdede med skitsen. Og vreden skulle ud. På den ene eller den anden måde.

Billedtæppet blev en hyldest til vulkanen Katla på Island. Den er i lange perioder låst inde af store mængder af is. En gang imellem går den i udbrud og da så voldsomt, at isen smelter og skyller alt menneskeskabt bort på vejen ud mod havet.

Jeg synes, at tæppet materialiserer vreden, jeg havde dengang.

Undervejs medens tæppet blev til, klingede vreden ud. Så havde jeg overskud til at lægge små dyr ind i motivet. Så man stadigvæk kunne se, at det var et af mine tæpper.

Jeg har været fascineret af at omsætte noget så voldsomt som et vulkanudbrud inden for et billedtæppes givne rammer.

24. juni 2003.


Aktuelle udstillinger.

Indkøbte værker. Det Danske Kunstindustrimuseum, København. 21 Juni – 31 August 2003

Stokrosebanden. Pakhuset, Nykøbing Sjælland, 21. Juni – 3. August 2003

20 Years International Textile Art Graz. Graz, Østrig, 5. – 25. Juli 2003

Husets sommerudstilling. Huset, Asnæs, 19. Juli – 24. August 2003

Margrethe Agger og Oda Knudsen. Vestsjællands Amt, Sorø, 27. Oktober – 14. November 2003

Husets vinterudstilling. Huset, Asnæs, 22. November – 14. December 2003

Margrethe Agger og Oda Knudsen. Pakhuset, Nykøbing Sjælland, 10. – 31. Januar 2004.

24. Juni 2003.


Margrethe Agger fylder 60 år.

Margrethe Agger fylder 60. år den 13. august 2003 og kan på dagen se tilbage på en smuk karriere som en af Danmarks fremtrædende billedvævere.

Margrethe Agger etablerede sig straks efter uddannelsens ophør i 1966 med egen vævestue og fik efter et ophold blandt huastegoindianerne i Mexico sit endelige gennembrud med separatudstillingen "Rapport fra Mexico" på Det Danske Kunstindustrimuseum. I årene siden er det blevet til en lang række udsmyknings- opgaver og udstillinger i ind- og udland. Margrethe Agger er stadigvæk fuldt aktiv som billedvæver og har på det seneste solgt værker til Statens Kunstfond, Ny Carlsbergfondet og Det Danske Kunstindustrimuseum.

Interessen for pædagogisk arbejde er udtalt hos Margrethe Agger og har gennem årene ført hende landet rundt til stort set alle landets vævekredse med kurser og foredrag. Hun har også undervist på Aarhus Kunstakademi og Håndarbejdets Fremmes Seminarium. Og senest har hun stået for udviklingen af Albertslund Billedskole, som hun over en periode på godt og vel 10 år har ført frem til en position som en af landets bedste.

Også på det organisatoriske plan har Margrethe Agger været aktiv. Gennem årene er det blevet til hverv som formand for kunstnersammenslutningen M-59, kunstnerisk konsulent for Gentofte Kommune, Albertslund Kommune og Vestsjællands Amt og senest formand for organisationen European Tapestry Network.

Margrethe Agger bosatte sig i 1989 på Sjællands Odde. Her er der blevet tid til også at pleje interessen for den danske strikke- og uldtradition og Margrethe Agger har i forbindelse hermed etableret en af Danmarks største bestande af spelsaufår.

Den runde fødselsdag fejres i familiens skød på Sjællands Odde.

Læs mere om Margrethe Agger her.

08. juli 2003.


Margrethe Agger udpeget som årets kunsthåndværker i Vestsjællands Amt.

Det Regionale Billedkunstråd valgte på møde den 8. april Margrethe Agger som årets kunsthåndværker i Vestsjællands Amt.

Billedkunstrådet har i forbindelse med valget tildelt Margrethe Agger en pris på 10.000 kr. og vil herudover købe et eller flere af hendes værker inden for en ramme på 15.000 kr. Prisoverrækkelsen finder sted på Amtsgården i Sorø den 27. oktober. I forbindelse med overrækkelsen afholder Vestsjællands Amt en udstilling på Amtsgården med værker af Margrethe Agger. Udstillingen vises efterfølgende i Pakhuset i Nykøbing Sjælland.

Det Regionale Billedkunstråd har tilsvarende valgt årets kunstner i Vestsjællands Amt. Dette års valg faldt på maleren og grafikeren Oda Knudsen.

20. april 2003